مروری بر تاریخپه جیلی
این شرکت در سال ۱۹۸۶ تاسیس شد مدیر عامل آن لی شوفر می باشد. جیلی در زبان ماندرین به عنوان مبارک و خوش شانس می باشد، البته این اسم قطعاً برای این شرکت مبارک و خوش یوم بوده چرا که امروزه این خودروساز جزء ۱۰ خودروساز برتر جهان می باشد. اکنون تنوع محصولات آن بالاست که شامل انواع سواری لوکس، موتور سیکلت، تاکسی و کامیون می باشد.
محصولات جیلی علاوه بر چین در ۲۴ کشور دیگر دنیا به فروش می رسد که ایران هم شامل آن می شود. جیلی اکنون جزء شرکتهای خودروساز چینی است که با همتا های خود همچون بی وای دی ((BYDچری و گریت وال هم تراز میباشد.
فراز و نشیب های این شرکت چینی
ساخت خودرو توسط این شرکت از سال ۱۹۸۶ در شهر تایژو استان چجیانگ آغاز شد.
این شرکت یک شرکت چند ملیتی است که فعالیت خود را توسط لی شوفر از تولید اسکوتر آغاز کرد، و پس از ۱۱ سال در نهایت این فعالیت منجر به تولید خودرو شد.
در حال حاضر لی شوفر بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره جیلی می باشد، و آن کونگ فوی سمت مدیرعامل این مجموعه را بر عهده دارد.
خودروهای سواری این کمپانی با نام های جیلی، لوتوس، لینک اند کو(LYnk&co) پروتون، ولوو، تاکسی لند، ترافیگو، Geometryتولید می شود. این کمپانی از ساخت ون های کوچک کار خود را آغاز کرد و بعد از یک سال توانست جواز تولید خودرو را دریافت کند، اما تا سال ۲۰۰۲ موفق به تولید خودرو نشد.
دیری نپایید که در سال ۲۰۰۵ توانست خودی در صنعت خودرو نشان دهد، و با شرکت در چندین نمایشگاه در سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۸ چهره متفاوتی از خود نشان داد. اکنون این خودروساز جان دوباره ای گرفته بود و اتش آن تا جایی پیش رفت که این شرکت توانست برند ولوو را در سال ۲۰۰۸ ازان خود کند. و همچنین 49% درصد سهام پروتون مالزیایی و 51% سهام لوتوس و در پایان 69/9درصد سهام گروه آلمانی دایملر مرسدس بنز را خریداری کند که موجب نارضایتی آلمانی ها بود
برخی از محصولات جیلی